Tänk på placeringen

 

Det första man bör fråga sig är om uterummet passar ihop med övriga huset, samt var på tomten det passar bäst. Har man hittat ett uterum som inte funkar med huset bör man tänka om för att inte ångra sig senare.

Mät noga

Mät noga för att säkra att fönster och dörrar är rätt placerade i förhållande till huset. Det är extra viktigt om uterummet ska byggas precis intill huset. Kontrollera så att det finns tillräckligt med plats för uterummet och att placeringen tillåter att behov, önskemål och drömmar uppfylls. Åtminstone till största delen.

Bygg tillräckligt stort

En tumregel är att inte bygga för litet, eftersom yta sällan är något man har för mycket av. Ett uterum används oftast flitigt när det väl är på plats, och det är därför viktigt att ha tillräckligt med plats. Att fundera över användningsområde, materialval och inredning är också en bra idé.

Gör skisser och för anteckningar

Att skriva ner idéer och göra egna ritningar, exempelvis i ett digitalt ritprogram är ett enkelt och effektivt sätt att skapa sig en bra överblick över bygget. Skriv ner i vilket väderstreck solen går upp och ner, om det är morgon- eller kvällssol som är viktigast, vilka tider på dygnet uterummet kommer att användas flitigast och så vidare.

Lämna ett svar