Så inreder du ett mysigt uterum

Att inreda ett uterum hör till något av det roligaste som finns för den som är intresserad av inredning. I ett uterum går det nämligen att ta ut svängarna mer än inomhus och det finns inte några tydliga regler för vad som är rätt eller fel.

Uterummet är en blandning av ute och inne och inredningen kan bestå av både växter och praktiska möbler. För att få en behaglig miljö i uterummet är det en bra idé att använda en väderstation för smarta hem för att mäta till exempel luftfuktighet och energiförbrukning. Med en väderstation från Tibber store kan du enkelt se resultaten via en app i din telefon och på så sätt justera energiförbrukningen för att få lägre elkostnader.

Möblera uterummet

För att lyckas med inredningen av uterummet gäller det att lägga tid på planering. Låt dig inspireras av olika typer av uterum och välj ut de inredningsdetaljer som du gillar bäst och som passar bra i just ditt uterum. Till skillnad från inredning av ett vardagsrum eller sovrum passar det med både starka färger och roliga prydnadsdetaljer. Gillar du rosa flamingos eller trädgårdstomtar är uterummet det perfekta stället för dessa!

Fördelen med ett inglasat uterum med tak är att du kan inreda med mattor, kuddar och andra textilier utan att behöva ta in dessa så fort det kommer en regnskur. För långa middagar under mörka sensommarkvällar passar ett matbord med bekväma stolar bra. Se till att bordet har tillräckligt med plats för mycket mat så att ni inte behöver springa fram och tillbaka till köket hela tiden. Även sköna solstolar eller en loungesoffa för en tupplur under dagen är nästan ett måste i ett uterum. Med ett avställningsbord bredvid har du även plats för en kaffekopp eller en svalkande dryck.

Växter i uterummet

Inget uterum är komplett utan växter av olika form och färger. Plantera växterna i rejäla krukor som rymmer mycket jord så att de inte torkar ut för fort. Du behöver inte begränsa dig till blommor och andra prydnadsväxter utan det går lika bra att ha krukor med kryddor, grönsaker och bär. Det finns många ätbara växter som passar att odla i kruka, till exempel mangold, gräslök och röda vinbär är tåliga och ger riklig skörd. Tänk på att vattna och gödsla dina växter regelbundet för att de ska trivas så bra som möjligt. En av de största fördelarna med att odla i ett uterum är att du slipper besväret med att rensa bort ogräs. Plantorna är också mer skyddade från skadedjur och hungriga fåglar och rådjur. Även om det är gott med ätbara växter är det också fint att inreda med vackra blommor som exempelvis pelargoner och rosor. Även stora stora växter med gröna blad skapar en mysig känsla i uterummet.

Lämna ett svar