Uterummet som kontorslokal

Många väljer att använda ett befintligt uterum som kontor, men det går självklart också att bygga ett nytt. Kom ihåg att det ofta blir oerhört varmt i ett uterum som ligger i söder eller västerläge. Ska man använda rummet som kontorslokal bör man därför investera i riktigt bra sol- och värmeskydd (se avsnittet “Inreda med solskydd) samt installera dörrpartier som går att öppna upp ordentligt.

Med rätt sorts tak, skuggande gardiner och praktisk förvaring skapar man ett kontor som badar i solljus och som uppmuntrar och bygger upp såväl ork som kreativitet. Men kom ihåg att värme också kan bli väldigt påträngande, och att man därför behöver planera kontorsinredningen väl.

Ett redan befintligt eller tillbyggt uterum kan absolut göras om till kontor. Det som är bra att veta är att vissa kommuner kräver en bygglovsansökan för att kunna bevilja en tillbyggnad. Fundera på vad uterummet främst kommer att användas till, gör upp en realistisk budget, välj hållbara material och läs igenom vilka regler och villkor som gäller för att kontoret i anslutning till den egna bostaden.

Glöm inte bort att koppla in el (och gärna vatten) så att det går att koka vatten, kaffe, te och enklare maträtter, men också så att dator, skrivare och andra praktiska saker kan kopplas in.

Lämna ett svar