Inred ditt uterum

Ett uterum är fantastiskt mysigt att kunna njuta av under ljumna sommarkvällar, men även under höst och när våren äntligen börjar lysa med sin närvaro. Här kommer du att få läsa om experternas absolut bästa knep att ta till för att fixa inredningen!

Något som är bra att tänka på när man vill inreda sitt uterum är att använda material som är så tåliga och tidlösa som möjligt. På så sätt slipper du ständigt se över ditt uterum eller byta inredning alltefter att trenderna förändras. Genom att välja rätt redan från start gör du en form av investering. Det kanske inte blir en lika stor vinst som när du ska investera i fastigheter, men du sparar fortfarande in mycket tid och pengar. Material som kan vara bra att använda sig av är bland annat gjutjärn, betong och sten, men även trä är riktigt uppskattat och här kan du även räkna med att materialet åldras väldigt vackert. Vill du skapa förändring i ditt uterum kan du fokusera på detaljer istället för större möbler. Det blir enklare att förändra och det tömmer inte plånboken lika snabbt.

Belysning

Belysningen i ditt uterum är viktigare än du kanske tror. Visst kommer du att använda dig av uterummet under dagarna när solen lyser, men du kommer också att använda det under kvällarna då det är mörkt. Här rekommenderas att du använder samma typer av belysning som t.ex. i ditt vardagsrum. Det betyder att du ska ha ett bra allmänt ljus, men även många olika små ljuskällor, t.ex. ljusslingor, väggbelysning och stämningsljus, som en dimmer.

Stil på möblerna

Vilken stil du väljer att ha på dina möbler i ditt uterum är naturligtvis upp till dig själv. Alla har vi olika smak och många väljer att matcha uterummets inredning med utsidan av huset. Det kan man naturligtvis göra om man vill, men det kan också vara kul att bryta av helt och inte låsa sig för mycket på den karaktär och stil som huset har idag. Våga ta ut svängarna och få uterummet att bli till en alldeles egen plats.

Valet av plats

Att låsa sig till en specifik plats i trädgården är väldigt vanligt, men försök att tänka utanför boxen lite. Har du en stor trädgård kanske du vill ha möjlighet att nyttja så mycket plats som möjligt, alternativt spendera tid i olika delar av trädgården beroende på vilken årstid det är utanför fönstret. Titta lite på vad det är för platsen i din trädgård som du dras lite extra mycket till. Gillar du att sitta under det stora trädet på sommaren eller vill du vara i lä under vårsäsong?

Det här är bara några få tips som du kan använda dig av för att skapa ett snyggt uterum. På internet kan du hitta en mängd bra bilder med inspiration för att få till den rätta känslan!

Lämna ett svar